Trombitavirág Fúvószenekar

  • PDF
  • Nyomtatás
  • E-mail

Trombitavirág Fúvószenekar

A zenekarról

Fúvószenekarunk elődje az 1970-es években alakult "Úttörőzenekar" néven, Fehérvári József vezetésével. 1989-től vette át Bogáthy József a karmesteri pálcát, és 1992-től a Zeneiskola lett a zenekar székhelye. Itt kapta 1996-ban a Liszt Ferenc Zeneiskola Ifjúsági Fúvószenekara nevet.
2005-től Papócsi Róbert vezényletével Kaposvári Fúvószenekar néven alakult újjá az együttes.
2007 szeptemberétől Major András áll együttesünk élén, aki a kaposvári Honvédzenekar másodkarmestere is.
2008 szeptemberében megalakult a zenekar utánpótlás zenekara Trombitavirág néven. A zenekar karmestere Horváth Virág.
Alapvető célunk a társas zenélés megszerettetése, a szociális érzékenység, az egymás iránti tolerancia fejlesztése mellett színvonalas koncertjeinkkel lelkes és népes közönségünk szórakoztatása a feladatunk.
Évek óta rendszeresen részt veszünk kaposvári, Somogy megyei, valamint az ország más tájainak különböző rendezvényein, így is színesítve környezetünk kulturális életét, valamint öregbítve Kaposvár jó hírnevét.
Karmestereink és a zenekari tagok lelkesedésének köszönhetően az elmúlt időszakban sok felkérésnek tudtunk eleget tenni.
Falunapok, nyárbúcsúztatók, fesztiválok és zenekari találkozók, térzenék, menetzenék, önálló koncertek színesítették programjainkat.
2007 márciusában lépett be zenekarunk a Fúvószenekarok és Együttesek Magyarországi és Közép-Kelet-Európai szövetsége WASBE- Tagszervezetébe, azzal a céllal, hogy részesei lehessünk Magyarország és a nemzetközi fúvószenekari élet vérkeringésének.
Az újjáalakult fúvószenekarunk első nagyobb megmérettetése egy „B” kategóriás minősítés volt, ahol 98 ponttal kiemelt arany minősítést szereztünk 2007. június 2-án.

 
Ma 2018. február 26., hétfő, Edina napja van. Holnap Ákos és Bátor napja lesz.

Oktatási Hivatal Bázisintézménye

Szavazások

Milyen rendszerességgel látogatja hangversenyeinket?
 

Ízelítő galériánkból

Free Joomla Templates by JoomlaShine.com