Kaposvári Ifjusági Vonószenekar

  • PDF
  • Nyomtatás
  • E-mail

Kaposvári Ifjúsági Vonószenekar

Ifjúsági Vonószenekar

A Liszt Ferenc zeneiskola Ifjúsági Vonószenekara az 1960-as évek elején kezdte meg működését. Az együttes alapvető célkitűzései közé tartozik a társas muzsikálás megszerettetése és az utánpótlás nevelés. A testvérvárosi kapcsolatok ápolása mellett rendszeresen közreműködnek az intézmény, a város, a megye rangos szakmai és ünnepi rendezvényein, versenyein, valamint az általános iskolásoknak és óvodásoknak szervezett koncerteken.

Szolnokon, 2008. áprilisában a Zeneiskolák VI. Országos Zenekari Versenyén a ,,Vonószenekar” kategóriában II. helyezést értek el. Külföldön – elsősorban a testvérvárosokban – nyolc alkalommal szerepeltek.

A zenekar külföldi útjai: 1991. Frohnleiten (Ausztria), 1993. Glinde (Németország), Frohnleiten, 1995. Are, Östersund (Svédország), Frohnleiten, 1996. Mol, Bree, Susteren (Belgium), Glinde, 1997. Saint-Sébastien-sur Loire (Franciaország), 1998. Glinde, 2001. Frohnleiten, 2003. Glinde.

Az együttes műsorában elsősorban barokk, XX. századi, illetve kortárs magyar szerzők alkotásai, valamint a zeneirodalom vonós versenyművei szerepelnek. Évente 8-10 szereplést vállalnak és teljesítenek sikerrel. A szereplések általában alkalmi programok, de egész estét betöltő műsort is szívesen játszanak. Kamarazenekari felállásban (15 fővel) is gyakran felléptek már. A zenekar utánpótlását a Vonós Tücsökzenekar biztosítja. Az Ifjúsági Vonószenekar jelenleg Papp Tibor irányításával dolgozik.

A zenekar muzsikusai általános iskolai és középiskolai tanulók, létszámuk 21 fő.

 
Ma 2018. február 26., hétfő, Edina napja van. Holnap Ákos és Bátor napja lesz.

Oktatási Hivatal Bázisintézménye

Szavazások

Milyen rendszerességgel látogatja hangversenyeinket?
 

Ízelítő galériánkból

Free Joomla Templates by JoomlaShine.com