Térítési díj, tandíj

  • PDF
  • Nyomtatás
  • E-mail

Térítési díj, tandíj

Kaposvár Megyei Jogú Város Önkormányzatának 25/2005. (IV.27.) számú rendelete alapján, figyelembe véve Kaposvár Megyei Jogú Város Közgyűlésének 12/1995. (V.19.) számú önkormányzati rendeletét

Térítési díj, tandíj befizetése

- A tanévre megállapított térítési díjakat, tandíjakat kettő egyenlő részletben, november 05-ig, illetve március 05-ig kell megfizetni.

- Szociális körülmények alapján adható kedvezmények: Az 50, illetve 25%-os kedvezmény a 12/1995. (V.19.) sz. önkormányzati rendelet 7§-a alapján.

- Hátrányos helyzetű tanuló: A közoktatásról szóló 1993. évi LXXIX. törvény módosításának 117. § (2.) bekezdése alapján, a hátrányos helyzetű tanulóktól térítési díj nem szedhető.

- A hátrányos helyzetű, illetve szociális körülmények alapján adható kedvezmény iránti kérelmek beadási határideje: A 12/1995. (V.19.) sz. önkormányzati rendelet 8. § 1. és 2. sz. melléklete alapján szeptember 15-ig, illetve január 15-ig az intézmény vezetőjének kell benyújtani.

- A térítési díjért igénybe vehető szolgáltatások:

Előképzőben heti kettő foglalkozás; első osztálytól hetente minimum négy és maximum hat foglalkozás. A heti hat tanórai foglalkozás időtartama nem haladhatja meg a háromszáz percet (21/2005. UVII.25.) OM rendelet).
- Főtárgy,
- Kötelező, vagy kötelezően választható tárgy,
- Választható tárgy,
- Évente egy meghallgatás (vizsga),
- Művészeti alapvizsga,
- Művészeti záróvizsga,
- Egy művészi előadás,
- Évfolyam megismétlése, egy művészeti képzésben való részvétel esetén,
- Az iskola létesítményeinek, felszereléseinek igénybevétele e szolgáltatások körében.

- Tandíjért igénybe vehető szolgáltatások

Az alapfokú művészetoktatásban a közoktatásról szóló 1993. évi LXXIX. törvény módosításának 115. §-ban meghatározottakat meghaladó tanórai foglalkozás, továbbá a tankötelezettség megszűnése után annak, aki nem áll tanulói jogviszonyban, illetve a huszonkettedik életév elérésétől minden tanórai foglalkozás. Azt a tanulót, aki tandíjat fizet a létszám meghatározásánál figyelmen kívül kell hagyni. Tandíjat fizet az a tanuló is, aki több művészeti iskola hallgatója, és nyilatkozatából kiderül, hogy térítési díjat a másik művészeti iskolában kell fizetnie.

- A térítési díjat - a fenntartó által meghatározottak szerint - a tanulmányi eredménytől függően csökkenteni kell.

- Az alapfokú művészetoktatási intézménybe beírt, és a foglalkozásokon részt vevő tanuló csak egy jogcímen vehető figyelembe. Abban az esetben is, ha több művészeti ágra iratkozott be, vagy a tanuló több tanszakra jár, illetve ha több alapfokú művészetoktatási intézmény szolgáltatását veszi igénybe.

Azonos évfolyam esetén a tanulót azon a jogcímen kell figyelembe venni, amelyikben az összes foglalkozási órából több foglalkozást igényel, azonos foglalkozási órák esetén pedig a zeneművészeti ág szerinti hozzájárulás jár.

Térítési díjat, tandíjat az SZMSZ XXVIII. sz. szabályzatának megfelelően kell befizetni.

A térítési díj, tandíj mértékét a zeneiskola minden tanév szeptember végén állapítja meg.

 
Ma 2018. február 26., hétfő, Edina napja van. Holnap Ákos és Bátor napja lesz.

Oktatási Hivatal Bázisintézménye

Szavazások

Milyen rendszerességgel látogatja hangversenyeinket?
 

Ízelítő galériánkból

Free Joomla Templates by JoomlaShine.com